На продуктивність птиці суттєво впливає мікроклімат

Зміна температури в пташнику, де утримують бройлерів, істотно впливає на самопочуття молодняка. Важливо коригувати показники відповідно до сезону. Господарі мають створити комфортні умови для птиці, враховуючи те, що температура її тіла сягає 41°С, а це вище показника температури у пташнику, пише AgroTimes

Тому перше, про що турбуються виробники — регулювання вентиляційних систем таким чином, щоб навколишнє середовище було затишним.

Не менш важливу роль грає відносна вологість повітря в приміщенні. Вона на пряму впливає на втрату тепла/

«Рекомендовано підтримувати рівень відносної вологості від 50 до 70% протягом усього періоду вирощування,це можуть бути найочевидніші проблеми,що впливають на сприйняття птицею тепла і холоду»,  зазначає фахівець Майкл Царик.

Ще одним способом можна  контролювати комфорт курчат — це спостерігати за їхньою поведінкою і відповідно регулювати температуру. Курчата, яким комфортно, збираються в нові й нові групки.

Курчата, яким спекотно, будуть розходитися по всій підстилці, намагаючись охолодитися. Замерзлі курчата залишатимуться в одній сформованій групі, шукаючи тепле місце на підстилці, замість того, щоб шукати воду та корм. 

Підсумовуючи, спеціаліст наголошує, що для розведення бройлерів, треба мати чимало вільного часу, особливо, коли поголів'я ще тільки вилупилось, і потребує уваги і турботи, адже тільки постійний нагляд та контроль дозволить виростити здорових та міцних птахів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.