В Україні відновлять основні заклади освіти й медицини в найближчі 3 роки — Лукеря

Стратегічним завданням для влади на наступні три роки є відновлення основних об'єктів соціальної інфраструктури по всій Україні.

Про це заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря заявив під час онлайн конференції «Фінансування та інвестиції у громадах», організованій Програмою «U-LEAD з Європою» разом з Міністерством розвитку громад і територій України, повідомляє Децентралізація.

«Наша стратегічна ціль — за три роки відновити основні об'єкти у сфері соціальної інфраструктури, виходячи зі спроможності мереж. Тобто, відновити школи, які є опорними, забезпечити місця у садочках там, де це критично необхідно, де є черги, відновити первинну медицину, опорні заклади охорони здоров'я», — сказав Іван Лукеря.

Експерт зазначив, що йдеться саме про ті об'єкти, які дозволять поліпшити життя людей на місцях та забезпечити їх якісними послугами.

Звісно, додав заступник міністра, зробити все це хотілося б якомога швидше, але ж тут є прив'язка до державного бюджету, а отже, є певні фінансові обмеження.

«Звичайно, ми б хотіли максимально інвестувати у соціальну інфраструктуру,  у конкретні об'єкти, але не все так швидко», — зробив висновок Іван Лукеря.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.