На Черкащині створили пожежний загін черниць

В середу 22 грудня 2021 року у селі Мельники, Медведівської сільської територіальної громади що на Черкащині, відбулося відкриття пожежної команди у Свято-Троїцькому Мотронинському жіночому монастирі.

Про це повідомляє ДСНС України.

«У новоствореній ДПК на виклики виїжджатимуть 5 добровольців —  ігуменя Іларія, дві послушниці монастирю Лариса і Крістіна та два водії пожежного автомобіля», — ідеться у повідомленні.

Окрім забезпечення пожежної безпеки монастиря та реагування на надзвичайні події, під захистом пожежної команди перебуватимуть жителі 7 сіл та двох селищ, що входять до сільської територіальної громади. Адже відстань до найближчої пожежної частини складає близько 20 км.

Напередодні добровольці пройшли спеціальні навчання, під час яких тренувались відпрацювали вправи з бойового розгортання, подачі води та надання першої домедичної допомоги постраждалим.

Раніше, Zemliak.com писав, що На базі Гошевського монастиря в Івано-Франківській області черниці змогли створити соціальне підприємство, де вирощують шампіньйони.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.