На Івано-Франківщині монахині створили грибну ферму

На базі Гошевського монастиря в Івано-Франківській області черниці змогли створити соціальне підприємство, де вирощують шампіньйони.

Про це пише ШоТам.

Ферму з вирощування грибів монахині облаштували у селі Гошеві, де мали приміщення. 

«Наша грибниця дає приблизно 3,5 т шампіньйонів за один збір. За рік ми їх вирощуємо 3-4 рази. Період нашої праці з грибами залежить від церковного календаря», — зазначила Сестра Вінкентія Козак

За словами сестри Вінкентії, зараз у них багато постійних клієнтів. Переважно це ті, хто купували гриби на початках, роблять це й до сьогодні. Трішки шампіньйонів залишають при монастирі. Ще частину відвозимо до Львова на ринок.

Кожен може прийти до монастиря в Гошеві (вулиця Я. Лесіва, 52) і купити гриби просто на місці. Щодо цін, на фермі завжди орієнтуються на гуртову ціну на львівському ринку «Шувар», і не завищують її. Востаннє вартість була приблизно 40 грн/кг найбільшого гриба.

Загалом соціальне підприємництво допомогло багатьом зрозуміти, що чернецтво — це не лише молитва. Так, вона завжди на першому місці. Але водночас монахині працюють, щоб забезпечувати себе та частину коштів віддавати на потреби інших людей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.