В Обухівській громаді на Дніпропетровщині створили пожежний підрозділ

В Обухівській громаді Дніпровського району створили пожежну команду. Пліч-о-пліч з рятувальниками ДСНС реагуватимуть на надзвичайні ситуації 15 добровольців, інформує Дніпропетровська ОВА.

«Найголовніше у ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації – оперативність. Важливо прибути на місце протягом перших 5-10 хвилин. Вкластися в «золотий стандарт» тепер зможе команда добровольців Обухівської громади. Вона першою діставатиметься на місце події. Та, залежно від масштабу, визначить, чи потрібно залучати наші підрозділи», – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький. 

У новій команді – 15 рятувальників. Це мешканці громади, які добровільно пройшли професійну підготовку та отримали посвідчення. Почнуть працювати вже з понеділка. Чергуватиме щодня 3 людини.

Пожежна команда обслуговуватиме майже 10 населених пунктів. Це території громади та навколишні села.

Команді добровольців допомогли з оснащенням. ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області передало пожежний автомобіль. А Громадська спілка «Пожежні – рятувальники України» – подарунки від міжнародних партнерів. Це електрогенератор. А ще – 15 захисних касок. Така підтримка – від Асоціації пожежних добровольців в Польщі, Німеччині, Естонії.

«У нас велика громада, проживає багато людей. До того ж є ліси, поля, садові товариства. Створення місцевої пожежної частини значно прискорить роботу рятувальників. Тим паче це важливо в умовах війни», — зазначив голова Обухівської громади Василь Гезь. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.