На Чернігівщині бракує кваліфікованих психологів для реалізації програми ментального здоров’я

Найбільша взаємодія з населенням у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» відбувається в закладах освіти, соціального захисту та медицини Чернігівщини, інформує Чернігівська ОВА.

Нині в зазначених закладах в кожній громаді є працівники, які надають психологічну допомогу.

«Ментальне здоров’я — це потенціал наших людей, які мають розвивати країну та конче необхідні нашій державі для того, щоб відновитися. На сьогодні маємо прогноз щодо збільшення кількості ментальних розладів. Адже війна триває і в майбутньому ще більша кількість людей потребуватиме психологічної допомоги», — зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Однак головною проблемою залишається недостатня кількість кваліфікованих спеціалістів. Крім того, деякі працівники на місцях не мають достатнього рівня мотивації та необхідного досвіду.

«Наразі є органи та інституції, які вже залучені до реалізації програми ментального здоров’я та потужна команда неурядових громадських організацій, які багато років працюють в цій сфері. Наша стратегія — проаналізувати послуги їх якість та наповнення, зорганізувати вже наявний ресурс та збільшити мережу фахівців через проведення навчань тих спеціалістів, які є та залучення нових», — наголосила Жанна Шерстюк.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.