У Новоселівці встановлюють модульні будинки для постраждалих селян

У четвер 1 червня на першій приватній ділянці у Новоселівці Чернігівської області розпочалася підготовка до встановлення модульного будинку. Першою буде родина місцевої продавчині пані Світлани. Днями розпочнуть роботу і на ділянці, що належить багатодітній родині, інформує Чернігівська ОВА.

Наразі є домовленість про встановлення двох будинків. Гарантійний термін такого житла — 50 років. Виготовить конструкцію український підрядник, а оплатить нідерландська організація «Open Door Ukraine».

Як зазначає голова Киселівської громади Володимир Шелупець, мешканці села самі визначали почерговість такої допомоги. 

«Коли ще минулоріч в ОВА ми спілкувалися з представниками ODU, головною їх умовою до такого співробітництва була активна фінансова участь місцевого самоврядування в проєкті. Посередником у перемовинах між громадами району стала РВА. Як результат — Гончарівська селищна громада вирішила підтримати колег і перерахувала 2 мільйони гривень до бюджету Киселівської сільської ради. Саме ці кошти і підуть на будівництво фундаментів під модульні будинки», —  розповів перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

Земельна діляка під модульний будинок


Село Новоселівка Киселівської територіальної громади найбільше постраждало під час активної фази бойових дій рф на території Чернігівського району. До початку військових дій в Новоселівці проживали понад тисячу осіб. Тепер населення зменшилося вдвічі. Зруйновано 148 будинків, пошкоджено 172. Для людей, які втратили житло, за допомогою Польського уряду встановлені модульні містечка як варіант тимчасового проживання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.