На Рівненщині депутат сільради задекларував криптовалюту на 8 млн грн

Депутат Вирівської сільської ради на Рівненщині Володимир Пачесний вказав у своїй електронній декларації мільйонні суми готівкою та на рахунку в банку, житловий будинок на 300 кв м, записаний на дружину,  дорогі годинники та шуби дружини, а також 500 акцій корпорації Tesla по 6160 грн кожна та 124 біткоіни.

Згідно даних з Єдиного державного реєстру декларацій, у власності дружини, Сергійчук Ірини, також є два сучасні автомобілі Lexus. Ще є шуба із соболя за 420 тис. грн та три шуби з норки, на суму 650 тис. грн.

«Вартість своєї криптовалюти, тобто 124 біткоїни, депутат оцінив усього у 73 920 грн на момент декларування. Проте станом на 9 листопада 2021 року один біткоїн коштував уже більше 67,1 тис. доларів США. Тобто виходить, що лише у біткоїнах цей чоловік має понад 8 млн доларів», — порахували в редакції Zemliak.com.

Сам Володимир Пачесний не задекларував ні власного житла, ні транспорту. Натомість вказав у декларації, що є власником годинників IWC та Patek Philippe на суму 2 млн грн, а також антикварної колекції радянських виробів, оціненої у 100 тис. грн. 

Володимир Пачесний має готівкою 9,3 млн грн та 77 тис. доларів США, а також тримає на рахунку в банку 1,4 млн грн та 13,4 тис. доларів США. Дружина також має готівкою 2,2 млн грн та 40 тис. доларів США.

Село Вири розташоване неподалік Клесова Рівненської області, поблизу якого упродовж багатьох років ведеться нелегальний видобуток бурштину. Станом на 31 жовтня 2021 року в селі зареєстровано 1424 особи.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.