У селі Єлизаветівка знаходиться перший мурал з королевою Єлизаветою

У селі Єлизаветівка, що на Дніпропетровщині, створили перший в Україні мурал із зображенням королеви Великої Британії Єлизавети II. Ініціатива спрямована на розвиток туристичного потенціалу Дніпровського регіону. Тепер це єдине місце в Україні, де можна зробити селфі з королевою. 

Про це стало відомо від Радіо Свобода.

«До початку робіт ми поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. З Букінгемського палацу ми отримали відповідь, де вони дякують за ініціативу, але просять, коли роботи будуть завершені, поінформувати їх, надіслати зображення, і також повідомити посла Великої Британії в Україні»,  — зазначив Максим Голосний, сільський голова.

За словами Максима голосного, мурал створено без використання бюджетних коштів. Малював художник Тімо Левін. Роботу оплачували з криптовалютних активів тергромади. 

Як наголосив сільський голова, мурал, а також найменування площі села іменем королеви зроблено «на знак вдячності та поваги щодо принципової позиції королеви і Великої Британії з невизнання анексії українських територій».

Також в селі планують відкрити пам’ятний знак, присвячений британській королівській родині. Раніше в селі Єлизаветівка з’явилася площа Єлизавети ІІ. Відповідне рішення ухвалили депутати місцевої ради.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.