На Чернігівщині в селі працює аутентична сироварня

У селі Селянська Слобода Чернігівського району працює аутентична сироварня за грузинськими рецептами. Майстри виробляють великий асортимент продукції: тверді, м’які та копчені сири, рикота і солодкі десерти, масло вершкове, вершки.

Про це пише ЧеЛайн.

Підприємство засноване у 2017 році родиною переселенців із Грузії — Зази та Ірми Нодія.

Крім традиційних у виробництві сирів, майтри-сировари також впроваджують грузинські рецепти, через що їхній смак набуває особливої пікантності. За добу сироварня переробляє 2 т сирого молока, 14 працівників забезпечують виробництво сирів та їх реалізацію.

«Продукція виробляється тільки з натуральної сировини. На підприємстві впроваджено міжнародні системи безпечності продукції ХАССП.Продукція виробляється тільки з натуральної сировини. На підприємстві впроваджено міжнародні системи безпечності продукції ХАССП», — пише видання. 

Продукція сироварні користується великим попитом у споживачів. У м. Чернігові відкрито 7 місць роздрібної торгівлі. Охоче купують продукцію заклади громадського харчування. 

В Україні вже успішно працюють сироварні: 

Цього року продукція під торговельною маркою «Слобідська сироварня» була представлена на найбільшому в області ярмарково-виставкому заході «Фестиваль молока 2021».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.