На Вінниччині запрацювала перша сімейна молочна ферма

В середу 22 грудня 2021 року у селі Курилівці, Жмеринської ТГ, відбулося урочисте відкриття першої сімейної молочної ферми «Господар» у Вінницькій області. Розрахована ферма на 40 стійломісць, в наявності наявна 21 корова.

Про це повідомили на головному сайті проекту.

Сім’я Савенко-Кречковських вирішила створити власну ферму: отримали фінансування на закупівлю корів та обладнання, закупили техніку для обслуговування молочної ферми, корми для тварин. 

«У червні 2021 року Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА був підписаний Меморандум про співпрацю з нашим проектом. У рамках співробітництва, наразі підписано договори зі створення таких сімейних молочних ферм ще з 5 родинами Вінницької області», — ідеться у повідомленні. 

Учасники проекту «Сімейні молочні ферми» отримують різносторонню та повноцінну підтримку для розвитку ферми, а саме: ветеринарне та зоотехнічне супроводження, забезпечення обладнанням, підбір ВРХ, гарантований ринок збуту, допомога в отриманні дотацій, бухгалтерське адміністрування бізнесу тощо.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.