На Харківщині фермери виготовляють молоко екстра класу

За добу на фермі «Юпітер» збирають 5 т молока. Ця продукція реалізується Харківському молокозаводу. Так як «Юпітер» використовує  автоматизоване доїння (молоко не зустрічається з повітрям узагалі), продукцію виготовляють екстра класу.

Про це пише Petropavlivka. 

Зараз у господарстві понад 600 голів худоби, більше половини з них — дійні. Кожна корова дає близько 23 л молока на добу. Всі тварини племінні — порода українська чорноряба, кожна має власний родовід. 

Читайте також: На Прикарпатті фермер створив успішний кооператив.

ФГ «Юпітер» зареєстроване в Старосалтівській громаді, ферму обслуговують 30 осіб. Усі податки сплачуються до місцевого бюджету громади.  використовує  автоматизоване доїння (молоко не зустрічається з повітрям узагалі)

«Ми здаємо молоко екстра класу, отримуємо понад 10 грн/кг молока. Тісно співпрацюємо із заводом, виконуємо всі вимоги експертів. Відтак маємо високоякісне молоко», — розповідає Наталія Коваль, засновниця ферми «Юпітер». 

По темі: Експерти нагадали про найпродуктивніші молочні породи корів.

Нині підприємство займається не тільки виробництвом молока, а й частково його переробкою. Почали виготовляти власну продукцію з переробки 50-100 мл молока. Виготовляють кисломолочні сири, вершки, м’які білі сири, сметану, йогурти, в асортименті є Рікотто – сир із сироватки. 

«У нас на фермі встановлено німецьку програму, завдяки якій кожна корова ідентифікується під час доїння. Ми одразу визначаємо, скільки молока дала кожна з корів. Крім того, тут же ведеться ветеринарна, генетична картка кожної тварин, зберігаються дані про надої», —  розповідає Наталія Коваль.

Корів на фермі утримують вільно, а телят — як у дитячому садочку: маленьких тримають в індивідуальних загорожах, така собі санітарна зона. Через 2 місяці телят переводять у групові загороди. За віковими категоріями розраховується спеціальний раціон для худоби.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.