В Україні сімейні молочні ферми отримали 5,5 млн грн дотацій

В Україні 58 фермерських господарств-учасників проекту «Сімейні молочні ферми» отримали 5,5 млн грн державної допомоги.

Найбільше дотацій отримали сімейні ферми з Хмельницької області — 1,6 млн грн, Волинської — 1,4 млн грн та Рівненської — 1,3 млн грн. 

Про це повідомляється на головному сайті проекту.

«Бізнес-модель нашого проекту передбачає різнобічну допомогу його учасникам. Приєднавшись до мережі сімейних молочних ферм, родина отримує ветеринарні, зоотехнічні, технологічні послуги, обладнання, а також повний консультаційний супровід фермерської діяльності», — повідомили засновники проекту. 

Зокрема, команда проекту надає допомогу в отриманні державних дотацій. Це дозволяє значно пришвидшити окупність бізнесу та підняти його рентабельність. Також  надано підтримку в отримати дотації і новим учасникам із Сумщини 35 тис грн та Полтавщини — 95 тис грн.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що до 1 вересня 2021 року структурні підрозділи ОДА, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку, здійснювали прийом документів для нарахування дотації за приріст корів власного відтворення.

Як результат, таку дотацію нараховано 229 суб’єктам господарювання за 10 022 голів прирощених корів на суму 300 млн грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.