На Сумщині відкрили навчальний центр з тваринництва

В селі Мар’ївка, що за 14 км від Сум, збудували перший центр дуальної освіти. В навчальному центрі планують стажувати майбутніх ветеринарів, технологів, інженерів — студентів Сумського національного аграрного університету.

Про це повідомляє Суспільне.

На території центру відбувається виробництво. На 5 га живуть і працюють 2500 корів — усі молочної породи. Кілька десятків тварин — у відкритому загоні.

«Найперше будемо навчати студентів любити тварин, а вже потім — практичних і теоретичних навичок, клінічному огляду, клінічній діагностиці», — кажуть в навчальному центрі.

Однією з навчальних локацій буде критий загін на близько 200 голів. Тут вчитимуть студентів обстежувати корів.

«Проводимо огляд поголів’я і вже бачимо за станом здоров’я самої тварини: як вона стоїть, як себе веде, чи в неї правильна поза, чи вимушена. Якщо вимушена, то це насторожує нас на те, що, можливо, тварина захворіла, якась патологія. Я — ментор і знаю, яка там може бути патологія, а студент досліджує і сам висловлює свою думку», — зазначає Лариса Кулько, ментор від СНАУ.

В центрі зазначають, вони пропонують, в першу чергу, тим, хто своє майбутнє хоче пов’язати з молочним бізнесом, з молочним скотарством. Це буде група 25-30 студентів. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.