На Рівненщині громади отримали держпідтримку для сироваріння

Міністерство розвитку громад та територій України надало 20 млн грн держпідтримки на розвиток сироваріння в Рівненській та Волинській областях. 

Громади з Рівненщини, та ще одна з Волині — це Цуманська, об’єдналися і будуть разом виготовляти молочну продукцію та сири.  Козинська ТГ стала локомотивом проекту: подала відповідний проект і стала переможцем у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Переконаний, такий проект дасть поштовх для розвитку регіону. Адже він про самоорганізацію та реалізацію потенціалу кожної задіяної громади. Люди не лише отримають нові робочі місця та збільшать надходження до місцевих бюджетів. А й будуть розвивати сільське господарство в громадах і в регіоні загалом», — сказав Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА.

Проект передбачає не лише виробництво продукції, а й утримання худоби, облаштування територій для її випасу, закупівлю відповідного обладнання для сироварні.

«Проект реалізовуватиметься протягом 2 років. За цей час місцеві жителі отримають консультації щодо виготовлення сирів та подальшого просування своєї продукції, будуть придбані добрива та травосуміші, підготовлені та засіяні пасовища, буде придбаний трактор та інше обладнання для заготівлі кормів, населення отримає обладнання для доїння корів, облаштовані свердловини для водопостачання тощо»,  — пояснює  Іван Школяр, голова Козинської ТГ.

Зазначається, мова йде про Козинську, Варашську, Мирогощанську, Гощанську, Боремельську, Корецьку, Млинівську, Повчанську, Бугринську, Острожецьку, Острозьку ТГ Рівненської області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.