Україна впроваджує контроль за використанням антибіотиків у ветеринарії

Міністерство економіки України затвердило порядок використання протимікробних ветеринарних лікарських засобів у ветеринарній медицині та порядок подання звіту про обсяги застосованих ними протимікробних ветеринарних лікарських засобів.

Про це стало відомо від Укрінформ.

«Для забезпечення контролю за використанням антибіотиків у ветеринарній медицині  затверджено та зареєстровано порядок використання протимікробних ветеринарних лікарських засобів у ветеринарній медицині», — ідеться у повідомленні. 

Також затвердженно порядок подання звіту спеціалістами ветеринарної медицини, які застосовують для лікування тварин протимікробні ветеринарні лікарські засоби, про обсяги застосованих ними протимікробних ветеринарних лікарських засобів.

«Неконтрольоване, надмірне застосування таких ліків у тваринництві призводить до того, що проблема стійкості до протимікробних препаратів є серйозною загрозою для здоров’я людей», — зауважив Тарас Качка, заступник міністра економіки України.

Для забезпечення контролю за використанням антибіотиків Мінекономіки розробило відповідний наказ, який є обов’язковим до виконання операторами ринку. Для підготовки до нового регулювання встановлено перехідний період до 21 березня 2023 року, коли наказ вступить у дію.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.