Розсаду огірків краще вирощувати в окремих ємностях — експерти

Терміни посадки огірків на розсаду бажано погоджувати з місячним календарем. Перш за все, для розсади потрібно приготувати спеціальні ємності розміром 10 на 10 см, що мають в дні отвори, пише Zemliak.com.

«З грядки, куди потім будуть висаджуватися огірки, беруть землю, змішують її з торфом і піском, удобрюють, а потім засипають в приготовані ємності», — кажуть експерти. 

Землю варто насипати не дуже щільно і поливати трьома порціями. Насіння закладають не глибше 1,5 см і накривають зверху поліетиленом. Через три дні, коли з`являться перші сходи, плівку потрібно зняти.

«Спочатку розсаду не потрібно сильно поливати, але поступово, у міру росту рослин, полив збільшують. Вирощування розсади огірків не повинно супроводжуватися рясними поливами, так як це призведе не до формування кореневої системи, а до швидкого зростання листя», — додали експерти. 

Удобрювати розсаду потрібно два рази — відразу після появи справжніх листків і безпосередньо перед висадкою в грунт.

Щоб рослини не вийшли кволими, вирощування розсади огірків має проходити при певному температурному режимі. Необхідно підтримувати в приміщенні наступну температуру: вдень — плюс 21°С, а вночі — плюс 16°С. 

«Температура грунту повинна бути не менше ніж 16°С. Ящики не повинні стояти на протязі, так як огіркова розсада їх не виносить», — додали експерти. 

Висадка розсади огірків проводиться тільки в добре прогрітий грунт. Рослини повинні бути в висоту 25 см і мати більше п'яти справжніх листків. Щоб рослини не падали — їх потрібно підв'язувати.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.