Підживлення азотом сприяє збільшенню врожаю — експерти

Азотні добрива — неорганічні і органічні суміші, що містять в основній кількості азот і вносяться в грунт для здорового та активного росту рослин, що призводить до підвищення врожайності культур. 

Підгодівлі азотом підходять і для рослин, у яких давно відсутнє плодоношення, при нормальному зростанні крони вгору і вшир. Таке часто зустрічається у яблуні або груші, тому для виправлення ситуації застосовуються азотні добрива, пише Superagronom.com. 

«Азот необхідний для синтезу ДНК, РНК і білків, які необхідні для обмінних процесів, а також відповідають за формування, ріст і розвиток рослин. Елемент збільшує розміри листя і стебел, а також разом з калієм і фосфором позитивно впливає на закладання бруньок, бутонізацію та формування плодів, підвищуючи врожайність культур»,  — зазначають експерти.

При достатній кількості азотних сполук в грунті можна отримати:

  • активне зростання зеленої маси рослин
  • пригнічення розвитку патогенної флори в грунті
  • високу врожайність рослин
  • поліпшення характеристик плодів, продовження їх строків зберігання

При дефіциті азоту можна спостерігати пожовтіння і вигорання верхньої частини старого листя і кінців пагонів рослини, відмирання молодого листя. При цьому плоди виростають невеликого розміру, а стебла рослин забарвлюються в темно-червоний відтінок. Поява даних ознак вказує на необхідність проведення підгодівлі азотними добривами.

Азот, так само як калій і фосфор необхідний більшості городніх і садових рослин. Він сприяє не тільки нарощуванню зеленої маси, а й формуванню більшої кількості бруньок і великих квітів, що призводить до збільшення розмірів плодів і поліпшенню їх характеристик.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.