Експерти розповіли, як отримати біогумус через місяць

Червоні каліфорнійські черв`яки надзвичайно активні і плідні. В оптимальних умовах їх потомство досягає 1,5 тисячі особин на рік.

Біогумус, отриманий в результаті життєдіяльності цих черв`яків, є цінним добривом, яке містить в собі азот, калій, фосфор і інші важливі для росту рослин мікроелементи, пише Аптека садівника.

Найкраще для розведення черв'яків і приготування біогумусу застосовувати компостні ящики. Грунт, який виконує роль дна ящика, розпушують. Поверх нього стелять дрібну металеву сітку або руберойд з отворами, діаметр яких повинен бути таким, щоб черв`яки вільно могли проникати.

«Головна вимога до приміщення, де будуть розташовуватися контейнери, — постійна температура повітря від +15 до +25°С та помірна вологість», — кажуть експерти. 

На думку фахівців, придбати спеціальні породи черв'яків варто в інтернеті, магазині для риболовлі або в садовому магазині. Контейнери для розмноження хробаків можна купити у садових магазинах або в офіційних виробників.

«Час, необхідний хробакам, щоб зруйнувати вміст першого поверху контейнера з підстилкою та обрізками, залежатиме від кількості хробаків, а також органічного матеріалу, який там знаходиться», — додали експерти. 

Коли вся підстилка перетворюється на компост, настає час збирання врожаю. Слід повільно забрати компост, а черв'яків залишити у відрі.

Такий метод — це відмінний спосіб зменшити вплив на навколишнє середовище та приготувати природну та корисну грунтову добавку. Отриманий біогумус, який змішують з піском, торфом або садовою землею, можна підсипати в лунки при посадці картоплі. Крім того, в ньому можна замочувати насіння овочевих культур (15 г на 1 л води, витримати 12 годин).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.