Експерти розказали, як приготувати добриво з курячого посліду

Для розведення і приготування добрива слід чітко дотримуватися встановлених пропорцій. Якщо покласти більшу частину екскрементів, то коренева система рослин може бути просто спалена.

Про це пише Сільське господарство та садівництво.

Загальноприйнято розводити послід з водою в частковому співвідношенні 1:50. Курячий послід використовується для підгодівлі цибулі, часнику та іншої зелені.

«Щоб суміш вийшла не надто концентрованою, води можна додавати в два рази більше. Для приготування підгодівлі з курячого посліду в основному використовується три методи: компост; рідка суміш; сухе і гранульоване добриво», — розповіли екперти. 

Для приготування рідкої удобрювальної суміші потрібно виконати наступні дії: 

  • Взяти курячий послід (зібраний або гранульований) і помістити в бляшану бочку або іншу велику ємкість. 
  • Залити вміст бочки водою таким чином, щоб послід повністю був покритий. Закрити кришкою і залишити приблизно на два тижні (за цей час суміш встигне перебродити). 
  • Потім берете одну частину посліду і 20 частин води і розводите добриво. Під кожну культуру можна влити не більше півлітра отриманої рідкої суміші. 

Для усунення неприємного запаху в процесі заготовки в суміш можна додати мідний купорос, приблизно 300 г. Зберігати готову суміш слід при температурі близько 20°С. Під чагарники можна вливати по 5 л суміші з розрахунком на 1 кв м.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.