Розсаду еустоми підживлюють на ранній стадії — досвід

Еустома відома не тільки своєю неймовірною красою, але ще і деякою примхливістю. Насіння сходять не так швидко і дружно, як хотілося б. Як тільки з'явилися перші сходи і 2 справжніх листи, можна відразу підгодувати розсаду. 

Після появи трьох справжніх листочків, (після 10 тижнів) еустому розсаджують по окремим горщикам або одноразовим склянкам. При пересадці намагаються не турбувати корінці, сіянці беруть разом з грудкою землі, інформує Ukr.Media.

Еустома вологолюбна рослина. У сухому кліматі квартири їй потрібне часте обприскування. Квітку поливають у міру підсихання верхнього шару, надлишки води з піддонів зливають, не допускаючи перезволоження грунту, надлишок вологи згубний для еустоми. Незважаючи на це, субстрат повинен бути постійно вологим.

«Найпершу підгодівлю бажано проводити кальцієвою селітрою. На 1 л води беруть 1 гр. добрива. Буквально на 3 день після такої підгодівлі рослина перетворюється», — кажуть експерти.

Підгодовувати слід по вологій землі, щоб молоді рослини не отримали опік корінців. За весь час вирощування розсади досить провести 2-3 підгодівлі кальцієвою селітрою.

По темі: Еустома потребує вчасної пікіровки.

Багато садівників знають, що еустома, в першу чергу, нарощує кореневу систему, а вже потім — надземну зелену частину. Це характерна особливість квітки.

«Щоб зміцнити рослину і допомогти їй наростити хорошу кореневу масу, можна також проводити підгодівлі бурштиновою кислотою або Корневином. Також відмінний результат показує підгодівля монофосфатом калію. Таку підгодівлю можна провести через 1 тиждень після кальцієвої, згідно з інструкцією», — кажуть садівники. 

Коли коріння майже заповнять весь стаканчик, потрібно буде зробити перевалку в літровий стакан або горщик. Чим краще коренева система, тим краще буде і зелена надземна частина!

Читайте також: 

Коріння клематісу потребує захисту від морозу

Експерти нагадали, коли варто сіяти петунії

Експерти розповіли, коли краще сіяти пелагонію

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.