Експерти розповіли, коли краще сіяти пелагонію

Від появи сходів до цвітіння пелагонії доведеться чекати близько 5-6 місяців. Тому, щоб отримати цвітіння на початку літа, необхідно посадити пеларгонії на розсаду вже в січні, лютому або на початку березня. Вирощена з розсади пеларгонія буде цвісти все літо до самих заморозків. 

Про це пише Територія щасливих людей.

Звичайне насіння перед посівом можна замочити на добу в теплій воді або одночасно з замочуванням для знезараження посадкового матеріалу. Для цього його на півгодини замочують у розчині марганцівки, 3% розчині перекису водню або розчині Фітоспорін.

«Як і для будь-якої розсади, грунт повинен бути поживним і пухким. Приготувати його можна з торфу, дернової землі і піску (1: 2: 1). За тиждень до використання такий грунт обов’язково проливають окропом або знезаражують розчином марганцівки (можна прогріти в духовці). Найлегше купити грунтову суміш в магазині, вибравши грунт для розсади або спеціальний для пелагонії»,  — зазначили екперти.

Насіння пелагонії в грунт поміщають на глибину в 0,5-1 см. В ящику або контейнері лунки для насіння роблять з відстанню в 3-4 см. В індивідуальний горщик рекомендується сіяти по 2-3 насінини. 

Якщо зійдуть всі, залишають найміцніший сіянець, а решту прищипують (НЕ висмикують). Насіння присипають грунтовою сумішшю, обприскують теплою водою з пульверизатора і накривають плівкою. 

«Розсадні ємності з посівами до появи сходів поміщають в тепле темне місце (можна під батарею). Кожен день укриття необхідно знімати, провітрюючи кілька хвилин землю. Якщо верхній шар грунту підсох, його зволожують за допомогою розпилювача, використовуючи ледь теплу воду»,  — додали досвідні квіткарі.

Приблизно через 1-2 тижні повинні з’явитися сіянці. Розсадні ємності відразу поміщають на саме світле підвіконня. Навесні необхідно вибрати світле місце без прямих сонячних променів.

Коли встановиться тепла погода і мине загроза нічних заморозків, пеларгонію можна висаджувати на клумбу або пересадити в горщики побільше і виставити їх на балкон або в сад.

По темі:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.