Лаванда допоможе позбутись кухонної молі — досвід

Необхідно боротися з комахою комплексно, використовуючи всі доступні способи. Кухонну міль відлякують трави з різким запахом — полин, пижмо, лаванда, розмарин.

Пише про це Здорове харчування.

Харчова (продуктова, кухонні) моль це невеликий метелик з непомітною розмальовкою: від сіруватої з дрібними вкрапленнями до коричневої з смужками. Вона досягає довжини до 10 мм. Кухонна моль літає швидко, несподівано і хаотично змінюючи напрямок, тому спіймати її руками в повітрі вкрай важко.

Не «любить» міль і запаху цитрусових, господарського мила, цвіту кінського каштана. Однак є ризик, що комаха звикне, адаптується до запаху і перестане його боятися.

«Хороший ефект дає і звичайний часник, який можна розкласти по банках і пакетах з крупою. Ну а якщо ви хочете якомога рідше зустрічатися з таким сусідом, пересипайте всі придбані сипучі продукти в скляні банки з кришками, що щільно закручуються», — додають експерти.

Моль відкладає яйця практично в будь-яких сухих продуктах (чаї, горіхах, крупах, сухофруктах і багатьох інших), в які може проникнути. Незабаром з'являються личинки харчової молі, які псують продукти, не тільки прогризаючи в них отвори, але і своїми екскрементами, а так само залишеними шкурками після переродження в дорослих комах.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.