Експерти розповіли про методи боротьби з медведкою

Навесні саме час попіклуватись про захист городніх культур від медведки. Адже медведки прокидаються від сплячки і починають вилазити на пошуки їжі, попутно об'їдаючи все на своєму шляху, включаючи щойно посаджену картоплю. 

Перед посадкою картоплі можна замочити бульби та коріння розсади в спеціальному препараті проти грунтових шкідників, або пролити грядки розчиненим і настояним курячим послідом (1 кг на 12 л води)

Про це пише Аптека садівника.

Також дієвим буде якщо залити в ходи мильну воду або закласти отруту. Через день-два самка загине. Потім ходи розкопати далі, щоб зібрати всі кокони.

«Вкопати в землю пляшки з шампанського шийкою вгору під гострим кутом. На дно налити пива. Такий метод як боротися з медведкою полягає в тому, що вночі шкідники залізуть в приманку, а вибратися не зможуть. Пляшку можна замінити банкою з-під меду», — радять експерти. 

Також можна ранньою весною розкласти на городі шматки шиферу. Коли сонце пригріє, під ними зберуться комахи. Їх можна зібрати і знищити.

«На початку весни розкидати по городу купки гною. У них за пару тижнів з'являться гнізда з яйцями. Такий метод як боротися з медведкою не потребує витрат», — додали експерти. 

Найбільш ефективний спосіб як боротися з медведкою полягає у використанні гороху, пшона, іншого зерна. До кілограму замоченного чи провареного зерна підмішати 2 ст.л. масла і 40-50 г карбофоса. Потім розкласти отримані принади у ходи чи закопати в землю, щоб птахи не отруїлися.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.