Бузина допоможе позбутись мишей — досвід

Щоб захистити врожай, насіння бузини розсипають навколо високих ящиків з овочами. Миші, побачивши насіння і зачепивши декілька колючок, не ризикують лізти вгору на ящики, а йдуть від гріха подалі.

Щоб захистити цибулинні і багаторічні рослини, можна в укривний матеріал додавати гілки бузини, обв'язувати ними штамби дерев. Бузина має репелентний ефект — миші зникають назавжди. Вони взагалі воліють уникати тих місць, де росте бузина

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com Миші в домі та коморі: надійні методи боротьби.

Також для захисту господарства експерти радять використовувати листя папороті. Потрібно  в приміщенні розкласти листи папороті. Можна принести з лісу, можна з квітників. Розкласти ще зелені папоротники, вони засихають і так лежать всюди до весни.

«Ефективним буде метод, якщо змішати 1 столову ложку цукру і 1 столову ложку борошна з 400 г гіпсу, додати трохи масла і розкласти по пластикових тарілках. Розставити тарілки по всьому будинку. Скуштувавши цієї суміші, у гризунів станеться закупорювання кишок і вони помруть», — додали експерти. 

Запахи — один з народних методів боротьби з мишами, який є ще й самим натуральним — рослини можна використовувати як в свіжому, так і у висушеному вигляді. 

Також досить декількох гілочок м’яти або лаврового листа — і гризуни покинуть житло. Хорошою профілактикою є насадження і кущі м’яти, які стають живоплотом для гризунів.  Ще миші бояться аромату полину. Багатьом шкідникам не до душі аромат ромашки. Для того, щоб відлякати мишей, головки ромашки розсипають по підлозі у будинку, по кутах. 

Щоб захистити картоплю, моркву і буряк від мишачої навали, пучки ромашки залишають у будівлях, де зберігається врожай.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.