Перцева м'ята вижене мишей з оселі — поради

Позбутися мишей у будинку допоможе настоянка перцевої м'яти на спирту і на олії.  Приємний аромат перцевої м'яти зберігається протягом кількох днів, а вже після першої процедури миші перестануть вам набридати.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Миші в домі та коморі: надійні методи боротьби».

«Обидві настоянки слід змішати разом, закрити пляшку і гарненько збовтати. Потім, щоб було зручно працювати, потрібно набрати м'ятну рідину в шприц з голкою. І розбризкати м'ятну настоянку в щілини між дошками, в отвори і можливі місця існування мишей», — кажуть експерти.

Також до ароматних захисників оселі входять рослини, які можна як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Бузина, ця рослина має репелентний ефект — миші зникають назавжди. Вони взагалі воліють уникати тих місць, де росте бузина. 

Щоб захистити цибулинні і багаторічні рослини, можна в укривний матеріал додавати гілки бузини, обв'язувати ними штамби дерев.

Досить декількох гілочок м’яти або лаврового листа — і гризуни покинуть житло. Хорошою профілактикою є насадження і кущів м’яти, які стають живоплотом для гризунів. 

Миші бояться аромату полину. Багатьом шкідникам не до душі аромат ромашки. Для того, щоб відлякати мишей, головки ромашки розсипають по підлозі у будинку, по кутах. Пучки ромашки розкидають по господарських забудовах, де зберігаються овочі та інші продукти. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.