Кухонні спеції допоможуть знищити шкідників

Розмарин — це відмінна приправа для відлякування комарів. У літню пору комахи здатні легко зіпсувати відпочинок. Щоб вони не докучали своїм противним писком і укусами, потрібно приготувати засіб у вигляді спрею.

Сушений розмарин рекомендується розмочити в окропі. Коли засіб охолоне, його слід перелити в пульверизатор. Потім розбризкати приготований спрей навколо себе, по кімнаті і на тваринах, пише Ukr.media.

М'ята є забійним засобом від відлякування мишей. Запах приправи настільки сильний, що гризуни його просто не переносять.

«Щоб позбутися від мишей, свіжі або сушені гілочки м'яти потрібно розкласти біля місця передбачуваного скупчення мишей або щурів. А рослина вже далі робитиме свою роботу», — додали знавці. 

По темі: Бузина допоможе позбутись мишей.

Лавровий лист прекрасно очищає квартиру від тарганів. Досить листочок лаврушки розкласти по кутах і шафі. Також, щоб позбутися від маленьких жучків в крупі, потрібно в ємність для її зберігання покласти по листочку лаврового листа.

Каєнський перець відмінно справляється з мошками в квітах.

«Розмішати воду, каєнський перець і миючий засіб. Отриманий склад добре перемішати і додати в нього розпилювач. А ним вже обприскати домашні рослини», — кажуть експерти. 

Гвоздика і перець підійдуть для відлякування молі. Досить взяти спеції в рівній кількості, покласти їх в мішечок з тканини і помістити в шафу з речами.

Гірчичний порошок відмінно впорається замість мила для рук. Гірчичним порошком можна вивести неприємні запахи на руках. Залишається тільки розчинити порошок у воді до густої консистенції, а потім сумішшю натерти руки. Після процедури суміш потрібно змити теплою водою.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.