Висушити погріб допоможе залізна грубка — досвід

Кожен господар стикається з проблемою накопичення вологості в погребі. Виникає є через низку причин, одна з якої — це допущення помилок під час будівництва.

Просушування льоху/підвалу залізною грубкою є досить трудомістким методом, але ефективним. Якщо в господарстві є відповідна піч, то просто можна протопити її в приміщенні льоху.

Про це пише Поради.

«Після дезінфекції і обробки всіх поверхонь погреба можна сміливо відкривати вентиляційні люки і труби. Повітря в цьому приміщенні з часом стає важким, тому розраховувати на природне провітрювання під дією тяги не доводиться», — кажуть експерти.

Просушку з використанням жаровні дуже просто зробити самостійно. Можна використовувати, наприклад, старе відро. 

По темі: 

Вапно та сірчані шашки допоможуть зберегти урожай в погребі — досвід

Вапняна обробка сховища збереже овочі до весни

Якісне облаштування сховища забезпечить тривале зберігання картоплі

«Відро ставлять у центрі приміщення і в ньому постійно треба підтримувати вогонь до повної просушки льоху. Щоб розпалити жаровню використовується дрібна деревна тріска. Коли полум’я розгориться і зміцніє, у відро можна підкладати дрова побільше. Жар швидко витісняє з льоху сирої і застояне повітря», — розповіли досвідні господарі. 

Застосуванням свічок для збільшення природної тяги передбачає нарощування встановленої в підвалі вентиляційної труби практично до підлоги. Після цього під вхідний отвір труби ставиться запалена свічка. Її можна помістити у звичайну банку з-під консервів.

Щоб створити первинний імпульс прямо в трубі рекомендується запалити аркуш паперу. Це швидко створить необхідну тягу в трубі, яка надалі буде підтримуватися полум’ям свічки. Повністю висушити погріб таким способом можна протягом трьох днів. Свічки постійно змінювати.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.