Підживлення хвоєю захистить від шкідників — досвід

Хвою здавна використовували для догляду за рослинами, адже вона являє собою справжнє джерело органічних речовин. Експерти зазначають, що подібне добриво підходить для рослин, що віддають перевагу кислому грунту.

Про це ідеться в матеріалі Ukr.media. 

По завершенню новорічних свят ялинка підійде для мульчування землі поруч із ягодами та чагарниками. Хвоя допоможе прогнати шкідників, не перешкоджатиме доступу кисню, а також затримуватиме необхідну вологу.

По темі: Експерти нагадали, чим краще мульчувати малину восени.

На городі і в саду теж ялинці знайдеться застосування. Стовбур деревця необхідно подрібнити до стану трісок і присипати ними землю біля дерев і квітів. Це захистить їх від бур'янів і запобігатиме ерозії грунту.

«Щоб картопля в землі не дісталась дротянику та капустянці, то слід правильно висаджувати овоч. У грунт спочатку відправляють хвойні голки (жменя), що опали, посипають деревною золою (приблизно половина склянки) і тільки потім закладають безпосередньо посівний матеріал», — додали експерти. 

Використовують хвою і в саду. Наприклад, в якості мульчі. Навіть у жаркий день в сосновому бору під шаром опалої хвої завжди волога земля. Не дивно, що цю властивість зелених голок досвідчені садівники навчилися використовувати для власних потреб. А щоб позбавитися від зайвої кислоти, до хвойних голок зазвичай додають деревну золу.

Читайте також: Як доглядати ялинку в горщику.

Як добриво для городу хвоя також зійде. Проблема лише в тому, що перегнивають голки довго — близько 3-5 років, а тому їх частіше відправляють в компостну яму з рослинними залишками. Такий перегній шкідники будуть обходити стороною.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.