Експерти поділились секретом, як позбутися крота на ділянці

Позбутися від крота допоможуть рослини, які звір недолюблює. Крот сліпий, але зір йому компенсує відмінний нюх. Якщо посадити рослини, запах яких йому не подобається, звір покине ділянку. До культур, здатним відлякати крота, відносяться — боби та чорна квасоля. Рослини слід вирощувати по всьому периметру ділянки.

Про це пише Господарство.

Існують засоби, які так само впливають на чутливо нюх крота. Їх можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно буде змішати 2 столові ложки рідкого мила або засоби для миття посуду зі склянкою касторової олії. Потім до суміші слід додати 4, 5 л води. 

«Засіб потрібно гарненько збовтати і обприскати землю у нір. Процедуру слід повторювати раз на місяць протягом усього сезону і кожен раз після дощу», — кажуть експерти.

Крот також не переносить запаху пахучих рослин, таких як часник і цибулю. Щоб прогнати звірка з ділянки, слід дрібно нарізати рослини і помістити їх біля входу в нору. Засобом слід засипати якомога більше ходів. Це прискорить процес видворення з ділянки непрошених сусідів.

У кротові купи можна встромляти черемхові кілки або засипати всередину кульки козячого гною. Цими методами користувалися ще діди і прадіди. В нору можна влити оселедцевий розсіл. Крот швидко покине облюбоване місце.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.