В боротьбі зі слимаками допоможуть підручні засоби

Тютюн може допомогти в боротьбі зі слимаками на присадибній ділянці, його потрібно просто розсипати по землі. Також дієвими можуть бути такі народні методи: кавова гуща,захисний бар'єр, сіль, вазелин.

Детальніше про засоби повідомляє Грабовецько-Дулібівська сільська рада.

Механічний метод боротьби зі слимаками  — це перш за все ручний збір молюсків, створення захисних смуг і канавок. Збирають слимаків з рослин та грунту вдень у вологу погоду, особливо після дощу, і рано вранці  — по росі.

«Слизнякам не по душі підкислений грунт. Домогтися цього можна, розкидавши по грядках хвойні голки, які абсолютно нешкідливі для рослин»,  — радять фахівці.

Протягом 10 років в Україні йде боротьба з найбільш небезпечним Іспанським слимаком. Слимаками пошкоджується близько 150 видів та різновидів культурних рослин. Найбільше Іспанський слимак полюбляє виноград, полуницю та овочі (виноград, капусту, перець, картоплю, моркву та буряк). 

Захисний бар'єр

Використовуйте подрібнену горіхову або яєчну шкаралупу, крупний пісок, соснові голки або колючі живці для створення захисного бар'єру. Зробіть коло навколо рослини. Слимаки дуже не подобається стикатися з чимось гострим.

«Слимаки не подобається запах кави. Розкидайте кавову гущу навколо рослин, це збільшить шанс їх врятувати. Для кращого ефекту можна змішати каву з яєчною шкаралупою»,  — радять садоводи.

Вазелін

Щоб захистити рослину в горщику, нанесіть на його краю шар вазеліну. Також цей спосіб можна спробувати для стебел рослини. Слизька поверхня не дасть слимаків повзти далі.

Сіль

Якщо нічого не допомагає, можна використовувати сіль. Вона швидко знищує слимаків, але занадто велика кількість солі погано впливає на рослини.

Слід зазначити, що одноосібна боротьба не принесе бажаного результату – слимаки будуть сповзатись з сусідніх ділянок. Варто домовитись з сусідами про спільні дії.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.