В серпні саме сприятливий час для пересадки полуниці

Багато садівників воліють займатися посадкою полуниці навесні, однак чимало і тих, хто проводить посадкові роботи в останній літній місяць. 

Літня посадка полуниці має певні нюанси, адже важливо, щоб кущі встигли вкоренитися до настання холодів і легко перенесли зиму.

Пише про це Ukrayina.com.ua.

Купувати розсаду полуниці необхідно в перевірених місцях продажів. Найкраще відвідати спеціалізований розплідник. Головне, на що необхідно звертати увагу при покупці, це діаметр ріжка. Оптимальна його товщина — від 5 до 10 мм. 

Коренева система саджанців повинна за своїм діаметром відповідати діаметру ємності, в якій вони ростуть. Важливо наявність декількох здорових листків.

«Займатися посадкою полуниці найкраще в похмуру погоду. Так само можна це зробити на наступний день після випадання опадів у вигляді дощу. У спеку садити полуницю протипоказано»,  — йдеться в повідомленні.

Полуниця вважає за краще рівні і сонячні ділянки. Допустимий невеликий ухил. Для посадок не використовуються території з близьким заляганням ґрунтових вод, а так само низини, де спостерігається застій води. Це спровокує гниття кореневої системи.

«Краще обирати супіщані або суглинні ґрунти, які мають нейтральну ступінь кислотності. Для поліпшення структури ґрунту можна внести натуральні добрива (компост, перегній)»,  — кажуть експерти.

Зазвичай полуницю садять стрічками або рядами. У першому випадку відстань між окремими рослинами повинна становити 40 см, між рядами — 50 см, а між сусідніми стрічками 70 см.

Точних параметрів посадкової лунки не існує. Головне правило говорить, що вся коренева система повинна вільно поміщатися в викопану ямку, відповідно такою і повинна бути її глибина. Якщо є занадто довге коріння, то їх можна трохи вкоротити.

«Перш ніж здійснити посадку, лунку слід рясно полити. Далі саджанець необхідно опустити в лунку, присипати землею і трохи утрамбувати ґрунт рукою. Важливо, щоб верхівкова частина кущика (сердечко) розташувалося на рівні землі і не було сильно заглиблене», — наголошується в повідомленні.

На завершення новоспечений посаджений кущик необхідно полити і замульчувати ґрунт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.