На Київщині російські окупанти зруйнували храм Вознесіння Господнього

Храм у селі Лукʼянівка, що на Київщині, належав до памʼяток дерев’яної архітектури. Про те, що його знищив російський артилерійський обстріл, повідомив Центр стратегічних комунікацій.

«Російський танк чотирма пострілами вщент зруйнував церкву», — пишуть на сторінці Центру.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, з початку війни в Україні постраждали вже не менше 59 храмів. Зруйновані духовні споруди є щонайменше у 8 областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Харківській та Чернігівській.

«Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та адмінбудівлі релігійних організацій. Проте переважна більшість із зруйнованих сакральних споруд — православні храми», — ідеться у повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій додає, що нав’язливою ідеєю «руського міра» є слідування «традиційним християнським цінностям».

Російські пропагандисти регулярно наголошували, що саме дотриманням традиційних цінностей росія у кращий бік відрізняється від «прогнилої Європи». 

Прихід окупантів в Україну продемонстрував усьому світу істинний зміст такої духовності. Російські військові виявилися вбивцями, гвалтівниками і мародерами, які знищують все на своєму шляху, навіть церкви та духовні споруди.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.