Після відступу російської армії село Дібрівне залишилося майже знищене

Бійці 93 бригади Холодний Яр відтіснили російських військових за село Дібрівне і пересунули лінію фронту, інформує СтратКом ЗСУ.

Захисники зізнаються: ворога вдалося відтіснити за допомогою вогневої переваги.

«Відрізані від постачання, окупанти тікали, кидаючи техніку. Щоправда, перед відходом рясно замінували село протипіхотними та протитанковими мінами», — розповідає офіцер 93 бригади Олександр.

Майже під кожним кущем можна виявити міни — особливо багато протипіхотних. За словами Олександра, російські солдати мінували всі підходи до себе, бо боялися контрнаступу ЗСУ.

«Ті істоти, які були там, зрозуміли, що їм перекрили кисень у селі, що їм нема чим підвезти провізію та боєприпаси, евакуація поранених утруднена, а тому «героїчно» відступили», — розповідає боєць.

У Дібрівному базувалося багато окупантів — щонайменше кілька рот, судячи з розповіді військовослужбовця. Поблизу населеного пункту та на його території знаходилося близько двох-трьох десятків танків, приблизно стільки ж БМП. У важких боях багато ворогів було поранено або повністю ліквідовано.

Олександр зізнається: деяку техніку, яка вціліла чи була кинута окупантами, ЗСУ забирають собі. Щось переправляють на інші напрямки, щось — пускають на запчастини прямо на місці.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.