Село Посад-Покровське на Херсонщині було вщент зруйноване росіянами

Село Посад-Покровське розташоване за 35 кілометрів від Херсона. Через цей населений пункт проходить траса М14 — відтак після початку повномасштабного російського вторгнення та окупації майже 99% приватних будинків тут просто зруйновані, пише Радіо Свобода.

«Багате і красиве село Чорнобаївської територіальної громади… Школа, дитячий садок на 250 діток, Будинок культури, «Салон краси», ринок, агропідприємства… Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну російська армія перетворила Посад-Покровське в руїну», — розповів волонтер та депутат Суворовської районної ради у Херсоні Євген Холодар.

Обстрілювати село почали 16 березня 2022 року. Це був авіаналіт. А потім у село «прилітало все»...

«На мій погляд, це один із найбільш зруйнованих населених пунктів, мабуть, усієї України. Ну, а в Херсонської області так точно. Посад-Покровське виглядає дуже-дуже – аж до сліз – сумно… На всіх будинках або дах знесений, чи взагалі зруйновано просто вщент», — розповідає Євген Холодар.

Так сталося, що місцеві жителі майже не виїжджали, а ті, кому вдалося виїхати, повертаються після деокупації, каже депутат. І тепер люди намагаються хоч якось зробити свої зруйновані хати придатними для життя.

«Вони вже відбудовують свої будинки. Дахи вже є, перекриті заново, або свіжий шифер, або взагалі частина даху нова. Я не знаю, як вони в таких умовах будуть жити...Але це їхня рідна домівка, тому будуть жити», — каже депутат.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.