На Одещині селянин закатував двох чоловіків за гарбузи

Побиттям й спричиненням фізичного болю правопорушник з Одещини хотів отримати від потерпілих зізнання у крадіжці його кавунів. За вчинене чоловіку загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУ Національної поліції Одеської області.

Повідомлення про побиття двох братів 40 і 49 років надійшло до поліції від їхньої родички. Постраждалі розповіли правоохоронцям, що односелець покликав їх на територію нежитлового домогосподарства нібито для розмови, але насправді почав звинувачувати їх у крадіжці кавунів із баштану. 

Заперечення чоловіків тільки розлютили їхнього співрозмовника, і він, користуючись перевагою у фізичній силі, почав бити братів кулаками по голові, палицею по тулубу, прив'язав мотузку за ногу молодшого чоловіка, тягав його по землі, змушуючи зізнатися у викраденні врожаю.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими під час досудового розслідування, слідчі висунули фігуранту звинувачення в катуванні, тобто в умисному заподіянні сильного фізичного болю шляхом нанесення насильницьких дій, з метою примусити потерпілих вчинити дії, що суперечать їхній волі, у тому числі отримати від них визнання вини. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 127 Кримінального кодексу України. Зараз досудове слідство у справі поліцейські завершили й обвинувальний акт скерували до суду, — повідомив начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Віталій Сауляк.

Також поліцейський додав, що за фактом крадіжки, в якій фігурант змушував зізнатися односельців, розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 ККУ. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.