Китайці побудували найбільшу свиноферму у світі

У китайському місті Ечжоу, провінція Хубей, відкрилася 26-поверхова свиноферма. Це найбільше подібне підприємство у світі, воно здатне забивати 1,2 мільйона свиней на рік. 

Про це інформує видання Pigua.info. 

«Свиноферма має дві будівлі, одна з яких знаходиться у стані будівництва.  Коли вони повністю запрацюють, то забезпечуватимуть загальну площу 800 тисяч м² з місткістю 650 тисяч тварин. Вартість ферми — чотири мільярди юанів», — ідеться у повідомленні. 

У компанії повідомили, що відходи від свиней використовуватимуть для виробництва біогазу, який знадобиться для виробництва електроенергії та підігріву води на фермі. Працівники повинні будуть пройти кілька етапів дезінфекції та тестування, перш ніж отримати дозвіл на вхід, і не зможуть залишити територію до перерви.

«Будівля оснащена системою моніторингу рівня вентиляції, температури та вологості в реальному часі та шістьма гігантськими ліфтами, здатними транспортувати 240 свиней одночасно. Усе регулюється дистанційно з кімнати управління», — пише видання. 

Компанія також намагається впровадити «кругове виробництво», включно з високотемпературною анаеробною ферментацією (незалежною від кисню), яка з гною вироблятиме до 120 000 кубометрів біогазу на день.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.