На Львівщині площа під гречкою зросла у 2,5 рази

За рік виробництво гречки на Львівщині зросло на понад удвічі. Посівні площі під культурою було збільшено на 70%. У 2022 році зібрала майже 9,5 тис. тон гречки.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«Фермери Львівської області цього року зібрали майже 9,5 тис. тонн гречки. Цей показник є в 2,5 рази більшим від врожаю 2021 року», — ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, разом із збільшенням площ зросла і врожайність гречки — у середньому на 37% (до 14 ц/га).

Найбільше гречки (понад тисячу гектарів) цього року засіяли фермери у Золочівському, Самбірському та Червоноградському районах Львівської області.

«Цього року цінова ситуація на ринку кардинально змінилася. Через скорочення виробництва у степовій зоні та зниження обсягів імпорту, ціни на гречку в Україні сягнули рекордного рівня. Львівські аграрії передбачили такий розвиток подій ще навесні, тому й вирішили розширювати посіви», — розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Гетьман.

З її слів, департамент стимулював виробників збільшувати площі під гречкою через Комплексну програму підтримки аграрного сектору регіону у 2022 році. В межах цієї програми з обласного бюджету аграрії мали можливість відшкодовувати до 50% вартості високорепродуктивного насіння гречки. Програмою скористались 8 підприємств, які придбали та висіяли 30 тонн насіння гречки на площі 314,5 га.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.