На Франківщині чотири господарства отримали племінний статус

На Івано-Франківщині чотирьом суб’єктам племінної справи у тваринництві присвоєно статус племінних господарств. 

Про це інформує видання Пасіка.

Згідно з рішенням експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства цей статус присвоєно трьом суб’єктам у галузі бджільництва: 

  • фізична особа-підприємць Володимир Кіс, село Тростянець Долинської ТГ (племінний бджолорозплідник)
  • підприємець Роман Бобик, село Лани Галицької ТГ (племінна пасіка)
  • сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Селекціонер» (племінний бджолорозплідник).

«Доти ми мали статус племінної пасіки, а тепер виросли до племінного репродуктора. Наше господарство базується в селищі Войнилів Калуського району. Маємо 356 сімей. Із новинок  — лабораторія для інструментальної інсемінації бджолиних маток. Здійснюємо дослідження якості меду за зернами пилку рослин. На жаль, через війну не проводили з’їздів, однак обмінюємося досвідом із пасічниками в режимі онлайн», — повідомив Ярослав Муха, голова СОК «Селекціонер».

Нині в області господарську діяльність здійснюють 17 племінних господарств. Вони займаються селекцією та проводять інші заходи задля поліпшення племінних та продуктивних якостей тварин. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОВА, сім агропідприємств із цього числа — у молочній галузі, чотири — у бджільництві, по два — у м’ясному скотарстві та в галузі рибництва, та по одному — в галузях свинарства та вівчарства.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.