Уманський тепличний комбінат вперше збирає врожай корнішонів

Внаслідок активних обстрілів російськими окупантами майже третина скла розбито на Уманському тепличному комбінаті ударною хвилею. російська агресія не стала на заваді фахівцям — вже зараз достигає новинка тепличного підприємства — корнішони. Це дрібні огірки довжиною 5-7 см. Найчастіше їх використовують для вживання як снеку.

Про це ідеться на сторінці Уманського тепличного комбінату в Фейсбук.

«Цей сорт у даному тепличному комбінаті посадили вперше і вже збиратимуть урожай. Підприємство працює фактично цілодобово, аби наші споживачі мали овочі навіть у такий складний час», — ідеться у повідомленні. 

Зазначається, у перший день війни, 24 лютого, УТК одним із перших, постраждав на Уманщині від ворожого бомбардування військових об‘єктів. Кілька здетонованих снарядів впало на територію та в будівлі комбінату.

Щоб по максимуму усунути пошкодження знадобилося кілька днів. Тому, склярі одразу почали ремонт конструкцій, а тепличниці - приводити до ладу рослини. Їм на допомогу прийшли керівники підрозділів, працівники бухгалтерії та просто не байдужі люди. Їхніми зусиллями роботу комбінату було відновлено.

Читайте також: 

На Хмельниччині громада створила підприємство для підтримки українських військових

На Харківщині російські окупанти пошкодили Інститут овочівництва

Житель Ірпеня подолав 100 км з двома коровами під обстрілами росіян

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.