На Черкащині працює соціальна пекарня

У Золотоніському (м. Золотоноша) центрі надання соціальних послуг Черкаської області відкрили кондитерську-пекарню «Корисна кондитерська», мета якої — соціальна реабілітація людей із інвалідністю.

Про це повідомляє Черкаська ОДА.

Основним напрямком пекарні є виробництво й реалізація соціальної продукції, а саме хліба і хлібобулочних виробів. Їх вироблятимуть за соціальною ціною для жителів Золотоніської громади. Крім того, планують щотижня возити хліб жителям сіл, що  належать до об’єднаної громади.

«Соціальна кондитерська — це місце, де зможуть навчатися, працювати, реалізовувати свої навички люди з інвалідністю. Діти зможуть брати участь у майстер-класах із виготовлення пряників, хліба, булочок. Дорослі навчатимуться робити хліб і таким чином зможуть здобути професію», — йдеться у повідомленні. 

Проект розрахований на 3 роки. Упродовж цього часу в центрі планують працевлаштувати двох осіб з ментальною інвалідністю.

Один з напрямів роботи «Корисної кондитерської»  — виготовлення безглютенової продукції. Вона необхідна для осіб із інвалідністю, які повинні дотримуватися спеціальної дієти.

Також кондитерська — це місце, де зможуть навчатися, працювати, реалізовувати свої навички люди з інвалідністю. Діти зможуть брати участь у майстер-класах із виготовлення пряників, хліба, булочок. Дорослі навчатимуться робити хліб і таким чином зможуть здобути професію. Проект розрахований на 3 роки. Упродовж цього часу в центрі планують працевлаштувати двох осіб з ментальною інвалідністю.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.