На Івано-Франківщині трактор пошкодив газопровід

Вісім населених пунктів Букачівської та один — Рогатинської територіальних громад на Івано-Франківщині можуть залишитися без газопостачання через пошкодження газопроводу під час земляних робіт. 

Про це повідомляє Суспільне.

Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації проінформувало, що на місці події працюють газовики.

«У вівторок 23 листопада 2021 року о 14:20 під час оранки поля трактор із плугом пошкодив газопровід високого тиску «Торжок – Долина» діаметром 100 мм з тиском тиск 32 кГс/м². Це — газопровід, яким постачають газ до 9 населених пунктів», — ідеться у повідомленні. 

У зону відключення потрапляють селище Букачівці та села Букачівська Слобода, Вишнів, Журавеньки, Козарі, Колоколин, Посвірж і Чагрів Букачівської громади та село Журів Рогатинської громади. Загалом — близько 1730 абонентів.

На місці працюють шість газовиків Долинського проммайданчика Богородчанського лінійного відділення управління магістральних газопроводів. Також у Букачівську громаду скерували двох рятувальників.

Якщо їм доведеться припинити газопостачання до населених пунктів на понад добу, то аварію газопроводу класифікують як надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.