На Хмельниччині Укрзалізниця сплатить громаді понад 700 тис грн

Господарський суд Хмельницької області зобов'язав сплатити «Укрзалізницю» 728 тис грн Волочиській міській раді. Причиною стягнення стали незаконно зрубані дерева. 

Про це йдеться у рішенні суду, від 30 листопада 2021 року.

«Укрзалізниця повинна компенсувати збитки Волочиській міській раді. 55 дерев невстановлені особи зрізали поблизу сіл Гарнишівка та Лозова Волочиської громади», — ідеться у рішенні.

Зазначається, впродовж серпня-вересня 2019 року не встановленні слідством особи вирубали 55 ясенів і дубів. Завдані збитки довкіллю оцінили у 728 тис 327 грн. 

В ході досудового розслідування встановлено, що зазначені порубки вчинено на територіях земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: На Одещині фермер завдав збитків на 2 млн грн

«Доводи прокурора щодо не перешкоджання відповідачем у незаконній рубці дерев особами, які таку рубку здійснювали, є необґрунтованими, оскільки жодними нормативними актами «Укрзалізницю» не уповноважено затримувати порушника або перешкоджати йому»,  — кажуть в Укрзалізниці. 

Зрештою Господарський суд Хмельницької області задовольнив позов прокуратури. Та вирішив стягнути з АТ «Укрзалізниця» 728 тис 327 грн у бюджет Волочиської громади.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.