В Україні нагадали, хто отримуватиме дотації за корів

На державну підтримку у 2022 році можуть розраховувати сільськогосподарські товаровиробники, а також фермери в галузі тваринництва. 

Зокрема, держпідтримка надаватиметься для здешевлення придбання с/г підприємствами, які є юридичними особами, високопродуктивних корів, нетелей, телиць в розмірі до 20 000 грн за голову.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики України.

«Уряд доручив Міністерству фінансів України разом з Мінагрополітики опрацювати питання щодо виділення у 2022 році бюджетних коштів за підсумками виконання державного бюджету у першому півріччі 2022 року на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників, зокрема тваринництва»,  — ідеться в повідомленні.

Виділення додаткових видатків буде спрямовано на підтримку розвитку скотарства, а саме для:

  • спеціальної бюджетної дотації с/г підприємствам, які є юридичними особами, за вирощування бичків та телиць до парувального віку (в розмірі 2 500 грн та 3 000 грн за голову відповідно)
  • спеціальної бюджетної дотації за утримання маточного поголів'я племінних (генетичних) ресурсів локальних і зникаючих порід (в розмірі 7 000 грн за голову за велику рогату худобу, 2 300 грн — вівці і свині, коні 12 000 грн за голову)
  • спеціальної бюджетної дотації за утримання корів фізичними особами з подальшою їх трансформацією у ФОП в розмірі 10 000 грн за голову.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що Полтавська область стала лідером з промислового виробництва молока. За 2021 рік в області було отримано 391,4 тис. тонн молока.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.