На Полтавщині працює роботизована ферма

У селі Великий Байрак, що на Полтавщині, працює унікальна роботизована ферма з власним виробництвом ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів» Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України. 

Про це повідомляє Національна академія аграрних наук України.

На фермі є робот-підгортач, який допомагає худобі отримувати корм та не залишатися голодною, Також, кожна з корів має по 2 сучасних гаджети на шиї з власним номером. 

«В одному з них вмонтований електронний чіп, що передає інформацію про тварину, коли вона приходить в доїльну залу, — так спеціалісти можуть відстежувати, як швидко та скільки корова дала молока. Інший сенсорний нашийник виявляє хворих корів або в охоті за їхньою рухливістю», — ідеться у повідомленні. 

Використання сучасних технологій сприяє повному виробничому циклу малого підприємства: від утримання та догляду за тваринами до виробництва і збуту молочних продуктів. А завдяки міні-виробництву місцеві повністю забезпечені продукцією та мають робочі місця, що допомагає розвивати інфраструктуру села.

Раніше, Zemliak.com. вже повідомляв, що у селі Каташин, на Вінниччині, працює роботизована ферма, де відсутні звичайні доїльні апарати. Завдяки автоматизації процесів вдалось збільшити надої та не використовувати важку працю доярок.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.