Слобожанська громада отримала сучасний басейний комплекс

У Слобожанській селищній громаді, що на Дніпропетровщині, завершили будівництво енергоефективного і технологічного басейну: сучасної будівлі із високотехнологічним обладнанням і теплою підлогою. На першому поверсі будівлі буде кафе та рецепція. На другому — два басейни: для дітей — 10 м завдовжки, глибиною 80 см, та для дорослих, 25 мі глибиною від 1,6 до 2,25 м.

Про це повідомляє Слобожанська громада.

У кожному басейні підтримуватимуть свою температуру: для дітей — на рівні 31℃, для дорослих — 29-30℃. Воду будуть очищати за допомогою спеціальних піщаних фільтрів та ламп. 

Поряд з басейнами на стінах ультрафіолетові осушувачі повітря. Вони створюють комфортний мікроклімат. Підлога — тепла. Очисне обладнання — іспано-американське. Воно багатоступеневе. Має, зокрема, спеціальні потужні піщані фільтри та бактерицидні лампи. У дитячому басейні — срібно-катодне очищення.

«Ми приділили окрему увагу зручностям для людей з інвалідністю. Будівля має ліфт, пандуси. Спеціальними підйомниками обладнані басейни. Вже формуємо команду тренерів та інших робітників басейну. Це справжній подарунок для нашої громади, додаткові робочі місця. Такий результат дала Децентралізація, плідна співпраця центральної, обласної та місцевої влади», — зазначив Іван Камінський, голова Слобожанської селищної громади.

Для місцевих школярів планують ввести уроки плавання. Дітей на заняття підвозитимуть автобусами.

«Нині система очищує воду та нагріває до комфортної температури. А ще налаштовують та перевіряють обладнання. Після завершення останніх приготувань вже можна буде плавати», — сказав гендиректор підрядної компанії Володимир Кононов.

В приміщенні басейну знаходяться сучасні чоловічі і жіночі роздягальні, які оснащені шафами з електронними замками. На третьому поверсі вже облаштовані два фітнес-зали з тренажерами. Там же оглядовий майданчик.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.