В Україні в шкільне меню хочуть додати органіку

В Україні 60% респондентів селищних та міських громад України виявили бажання змінити шкільне харчування на органіче.

Про це повідомляє Quality Food Trade Progra. 

Під час IV регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування» відбулася презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти», що проводилося серед 750 сільських, селищних та міських громад України.

Одним із запитань дослідження було — «Чи хотіли б Ви, щоб у харчуванні дітей у Вашому закладі освіти були органічні сертифіковані продукти?», на яке майже 60% респондентів відповіли «Так».

«На основі результатів дослідження буде створена та проведена комунікаційна кампанія щодо формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування, в якій тема споживання органічних продуктів матиме своє особливе місце», — ідеться у повідомленні.

Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українськими проєктами DECIDE «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.