Експерти розповіли як відгодовувати перепелів на м'ясо

При розведенні перепелів м’ясної породи необхідно враховувати особливості їх утримання. Наприклад, самці і самки перепелів повинні триматися окремо (виняток становить лише молодняк віком до місяця).

Про це пише Господарство. 

Не менш важливо птахам забезпечити спеціальний режим освітлення: перші 2,5-3 тижні перепела живуть в нестачі світла, а потім необхідно організувати чергування режиму світла і темряви (1 година світла – 1 година темряви). У світлий період освітлення не повинно бути прямим, його необхідно розсіяти.

«Змінюється кількість, режим і якість харчування. Однак змінювати харчової графік і якість корму необхідно поступово, тому різкі зміни можуть призвести до виникнення захворювань у птахів і до їх смерті»,  — кажуть експерти.

 Відгодівля перепелів на м’ясо триває приблизно 21-28 днів. При цьому птахам необхідно не менше 3 разів на день організовувати «вільні прогулянки», тобто вони повинні мати можливість вільно переміщатися по перепелятнику.

Для відгодівлі перепелів на м’ясо також беруть вилучених із загального посліду пташенят, які мають ті чи інші фізичні відхилення (скорочення кінцівки, кульгавість і ін.). 

«Таким пташенятам закручують лапки ниткою і годують з рук протягом 5 діб. Потім нитки знімаються, а пташеня поміщається в порожнисту клітку, де він не має можливості вільно переміщатися, тому що ізольований в одному відсіку. Там їх продовжують вигодовувати протягом 20-25 діб. За це період часу птах наздожене свою вагу до 80-110 гр. М’ясо від таких перепелів особливо цінується, тому що відрізняється соковитістю, ніжністю та дієтичними властивостями», — зазначили експерти.

М’ясо перепелів цінується за свою дієтичність, аромат, м’якість, чудові смакові якості. Вважається, що бульйони, зварені на м’ясі перепела, дарують людині сили для відновлення після важкої і тривалої хвороби. 

Мясо перепела часто використовується в дитячому меню, особливо, якщо в сім’ї росте дитина-алергік. Адже в м’ясі міститься речовина, здатне пригнічувати алергени, а значить, перепел володіє не тільки гіпоалергенним м’ясом, а й активним борцем з недугою. Крім цього м’ясо перепела є дуже поживним і низькокалорійним

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.