У селі Кваси працює крафтова сироварня

У селі Кваси Рахівського р-ну продовжили багаторічну традицію виготовлення сирів. Зацікавленим тут надають можливість продегустувати 9 видів цієї крафтової продукції: з додаванням кави, горіхів та інших різних спецій. 

На території сироварні «Розенталь» також знаходиться еко-ферма, де проживає понад 50 кіз, а ще корови та віслюки. 

Про це пише Рахів. City

Сироварня «Розенталь» була створена в 2019 році для продовження та збагачення багаторічної традиції виготовлення коров’ячих та овечих сирів на Закарпатті.

«Для еко-ферми в урочищі Васкул викупили забур’янену та зарослу ділянку з старою хатою. Викорчували насадження, огородили клапоть землі, звели приміщення, закупили необхідне обладнання для вирощування й утримування тваринницького загону. Згодом завезли більше 80 кіз європейської молочної породи»,  — розповіли засновники.

Свою діяльність сироварня розпочала з виготовлення м’яких, напівтвердих і твердих витриманих сирів з коров’ячого та козячого молока тварин, які випасаються на гірських полонинах та харчуються духм’яним сіном з гірських вершин. Зазначається, були створені окремі лінії з виготовлення сирів.

Сир «Мольфар» виготовляється з додаванням кави, горіхів та інших різних спецій, відноситься до напівтвердих сирів, що дозрівають від 1,5 до 2,5 місяців, а зберігаються до пів року. Сир «Васкул» м’який і смакує до вина та кави.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.