Горіхи краще вживати сирими — експерт

Горіхи вживати необхідно свіжими, а не смаженими. Від теплової обробки більшість корисних властивостей горіхових зерен втрачаються. Щоб отримати всю користь від горіхів, необхідно їсти їх сирими. 

Про це пише Укрінформ.

«Горіхи — це концентроване джерело поживних речовин, вітамінів, мінералів та клітковини. Люди, які споживають всього жменю горіхів в день, мають низькі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб і нижчий ризик передчасної смерті»,  — зазначає Світлана Фус, дієтологиня.

Також бажано купувати горіхи в шкаралупі. Очищені і запаковані в пакети, вони швидко окислюються і набувають смак прогірклої олії. Підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи — не найкращий вибір.

Зазначається, що у 100 г горіхів 690 ккал, оскільки вони мають жири у вигляді корисних поліненасичених кислот.

Люди, які споживають всього жменю горіхів на день, мають нижчі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб та нижчий ризик передчасної смерті. Такий захисний ефект горіхів виявляється, коли вживати приблизно 20 г горіхів на день. Це стосується вживання всіх видів горіхів. Така кількість не завадить фігурі та не викличе тяжкості в шлунку.

Дієтологиня  зазначає, що горіхи відносяться до високоалергенних продуктів. Людям з схильністю до білкової алергії, а також непереносимістю до інших видів горіхів потрібно бути обережними. Також є протипоказання при хворобах шлунково-кишкового тракту, деяких шкірних хворобах, при гіперфункції щитовидної залози.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.